WYCIECZKA ZAWODOZNAWCZA
Dnia 10 czerwca 2025 roku uczniowie klas pierwszych, trzecich i czwartych kształcących się na kierunku: Technik Hotelarstwa wzięli udział w wycieczce zawodoznawczej do Hotelu „Vienna House Andel`s w Łodzi, w ramach realizacji Projektu ”Krakówka, czyli kształcenie szyte na miarę. Celem wycieczki było zapoznanie się z pracą w hotelu, uczestnictwo w warsztatach oraz zwiedzanie obiektu, co miało na celu poszerzenie wiedzy praktycznej uczniów w zakresie hotelarstwa.
Po przybyciu do hotelu, uczniowie zostali powitani przez dwie Panie menedżerki poszczególnych działów oraz podzieleni na dwie grupy. Następnie rozpoczęto zwiedzanie obiektu, które miało na celu pokazanie funkcjonowania hotelu oraz infrastruktury, jaką dysponuje. Uczniowie zapoznali się z pracą recepcjonistów, zwiedzili pokoje w różnych standardach, od pokoi jednoosobowych po apartamenty. W trakcie zwiedzania uczniowie mieli okazję zobaczyć część restauracyjną i barową oraz strefę wellness:. Podczas warsztatów zawodowych uczniowie mieli okazję poznać organizację pracy w hotelu. Panie menedżerki omówiły następujące tematy: Zarządzanie personelem hotelowym, Bezpieczeństwo w hotelu i Obsługę gości.
Wycieczka była bardzo wartościowa i stanowiła doskonałą okazję do zdobycia praktycznej wiedzy o pracy w hotelu. Uczniowie mieli możliwość zobaczenia na żywo, jak funkcjonują różne działy hotelowe, co pomoże im lepiej zrozumieć teorię, którą poznają w szkole. Warsztaty pozwoliły na pogłębienie wiedzy o technikach zarządzania personelem, bezpieczeństwie oraz profesjonalnej obsłudze gości, co jest kluczowe w zawodzie hotelarza.
Wycieczka została zorganizowana przez p. Kierownik Szkolenia Praktycznego Renatę Kulbat a opiekunem była p. Barbara Andruszków.
Po przybyciu do hotelu, uczniowie zostali powitani przez dwie Panie menedżerki poszczególnych działów oraz podzieleni na dwie grupy. Następnie rozpoczęto zwiedzanie obiektu, które miało na celu pokazanie funkcjonowania hotelu oraz infrastruktury, jaką dysponuje. Uczniowie zapoznali się z pracą recepcjonistów, zwiedzili pokoje w różnych standardach, od pokoi jednoosobowych po apartamenty. W trakcie zwiedzania uczniowie mieli okazję zobaczyć część restauracyjną i barową oraz strefę wellness:. Podczas warsztatów zawodowych uczniowie mieli okazję poznać organizację pracy w hotelu. Panie menedżerki omówiły następujące tematy: Zarządzanie personelem hotelowym, Bezpieczeństwo w hotelu i Obsługę gości.
Wycieczka była bardzo wartościowa i stanowiła doskonałą okazję do zdobycia praktycznej wiedzy o pracy w hotelu. Uczniowie mieli możliwość zobaczenia na żywo, jak funkcjonują różne działy hotelowe, co pomoże im lepiej zrozumieć teorię, którą poznają w szkole. Warsztaty pozwoliły na pogłębienie wiedzy o technikach zarządzania personelem, bezpieczeństwie oraz profesjonalnej obsłudze gości, co jest kluczowe w zawodzie hotelarza.
Wycieczka została zorganizowana przez p. Kierownik Szkolenia Praktycznego Renatę Kulbat a opiekunem była p. Barbara Andruszków.